Зошто Wizi? -Интервју со Владимир Миновски, генерален директор

Промената е постојана, особено во светот на мобилноста каде Cammeo е синоним за доверливост и иновација повеќе од 18 години. Денес, истата енергија и посветеност се развива во нешто поголемо – Wizi е новото име што ќе го обликува патот кон иднината. Во ова интервју, извршниот директор на Wizi го открива срцето на трансформацијата од Camme во Wizi, објаснувајќи како оваа промена ќе ги збогати корисничките искуства и ќе го ресетира индустрискиот стандард.

 

Има одлични вести во вашата компанија. Можете ли да ни кажете повеќе за преoѓањето од Cammeo на Wizi?

Генерален директор: Да, тоа е навистина возбудливо време за нас. Cammeo, како бренд, со години е синоним за доверливост и иновација во такси индустријата. Одлуката за префрлање на Wizi не беше донесена преку ноќ. Ова е резултат на детално разгледување на тоа како можеме да продолжиме да растеме и да обезбедуваме уште подобри услуги за нашите клиенти.

Што претставува „Wizi“? Која е причината за промената на името?

Генерален директор:  „Wizi“ симболизира безбедно, удобно и достапно возење, кои се клучните аспекти што сакаме да ги нагласиме. Сакаме нашите корисници да имаат безбедно, удобно и поволно возење со возачи кои се професионалци во својата работа. Покрај тоа, Wizi ја претставува нашата посветеност на иновациите и технологијата, што ќе биде очигледно преку нашата нова апликација и услугите што ги нудиме.

Заедно со новото лого и целокупниот визуелен идентитет, имате и нов слоган – „Моја визија за слобода“. Можете ли да ни кажете повеќе за симболиката и значењето на овој слоган за брендот?

Генерален директор: Слоганот „Моја визија за слобода“ не е случајно избран. Тоа јасно ја одразува нашата мисија и аспирации – и кон нашите партнери и кон крајните корисници. За нашите партнери, тој ја симболизира можноста за создавање и постигнување одлични деловни резултати, растејќи заедно со брендот Wizi во духот на претприемништвото и независноста. За нашите корисници, тој ја нагласува слободата на движење – независност и леснотија на достигнување до посакуваните дестинации со квалитетен и безбеден превоз. Слоганот ја одразува двојната перспектива на слободата која е во срцето на сè што правиме – овозможување слобода и создавање можности.

Какви промени може да очекуваат вашите редовни клиенти?

Генерален директор: Нашите клиенти можат да очекуваат подобрена услуга, уште поголема доверливост и голем број нови функционалности во нашата апликација. Сепак, она што нема да се промени е нашата посветеност на квалитетот и задоволството на клиентите. За нашите клиенти, ние сме синоним за стандардизиран квалитет, кој гарантира безбедно и достапно возење во удобни и уредни автомобили, со возачи кои се учтиви, комуникативни и ненаметливи и кои знаат да пружат топла, хумана услуга, а ние сакаме да го задржиме тоа и  дополнително да го понудиме.

Како ќе влијае ребрендирањето на вашите возачи партнери и вработени?

Генерален директор: Нашата деловна филозофија е едноставна: возачот е на прво место, а деловното опкружување треба да му обезбеди одлична заработка и сигурна работа. Затоа што кога нашите партнери се задоволни, така се и нашите клиенти.

Нашите возачи и вработени се срцето на нашиот бизнис. Ова ребрендирање носи нови можности за обука, развој и унапредување во рамките на компанијата. Работиме и на подобрување на нашите интерно користени технолошки решенија, што ќе им ја олесни секојдневната работа.

Кои се долгорочните визии и цели за Wizi?

Генерален директор: Нашата долгорочна цел е да бидеме лидер во иновациите во секторот за мобилност и прв избор за нашите патници кога станува збор за нивната мобилност. Работиме на интегрирање напредни технологии како што се вештачка интелигенција и автоматизација за да го подобриме корисничкото искуство. Исто така, една од целите на ова ребрендирање е интернационализација на брендот, а иако веќе работиме на пазарите во Словенија, Северна Македонија и Хрватска, имаме долгорочен план за натамошно проширување на нашите услуги.

За крај, што би сакале да додадете на вашите сегашни и идни патници?

Генерален директор: Им благодариме на сите наши патници за нивната постојана поддршка. Претстојат возбудливи денови и се надеваме дека ќе бидете дел од нашата нова Wizi авантура. Од нас очекувајте го само најдоброто, бидејќи правиме се за вашите патувања да бидат што попријатни.