Запознај го Wizi

По дефиниција, ние сме технолошко-транспортна компанија, но Wizi е многу повеќе од тој термин. Запознајте нè и сè што нас не прави посебни.

Нашата днк

Вредностите од кои е составена се проткаени низ сето она што го правиме од самиот почеток.
Тие се оние кои секојдневно не водат по патот на растот и развојот и кои не доведоа до каде што сме денес.

Нашите карактеристики

Смели

Затоа што за подобра иднина треба да донесуваат храбри одлуки.

Иновативни

Затоа што светот оди напред и ние сакаме да го водиме патот за сите превозници.

Агилни

Затоа што во бизнисот успеваат само оние кои се прилагодуваат на времето.

Упорни

Затоа што ништо не се постигнува преку ноќ.

Професионални

Затоа што ги цениме нашите вработени, партнери и патници.

Транспарентни

Бидејќи ние сме горди на нашиот бизнис и со задоволство го споделуваме патот со тебе.

Нашата приказна

Долго време сме на пазарот и создадовме навика да користење такси во градот. Ова го направивме водејќи се од иновациите од самиот почеток и постојано работејќи на новитети во светот на такси превозот.
Многу од концептите што денес ги поврзуваме со такси-службата всушност некогаш беа наши новитети и многу сме горди на она што го постигнавме и изменивме во оваа област.

Што точно мислиме?
Да почнеме од почеток.

 • ГИ МЕНУВАМЕ НАВИКИТЕ НА ГРАЃАНИТЕ

  Таксито порано беше скапа услуга. И тогаш дојдовме, во 2006 година, и го сменивме начинот на водење бизнис, што доведе до нов концепт на такси услуга.

 • ПРВО RIDE SHARE

  Секогаш пред другите, од самиот почеток. Кога ни се јавија три различни дами од породилиштето во Риека и побараа превоз, а немавме повеќе возила, им понудивме да ги споделат превозот и трошоците. Така се роди првата ваква идеја на пазарот и не прослави - останатото е историја.

 • ГО ПРОШИРУВАМЕ КОНЦЕСИСКИОТ МОДЕЛ

  Cammeo се избори за либерализација на пазарот според моделот на Риека за концесии за такси возила и успеа да го прошири и во другите градови во Хрватска, отворајќи го патот за промена на законот во 2018 година.

 • ПРВАТА ТАКСИ АПЛИКАЦИЈА

  Некогаш требаше да се јавиш во call-center, да нарачаш такси и да бидеш во исчекување да да се јави таксистот. Создадовме мобилна апликација која овозможува нарачка, проценка на цената на возењето и следење на возилото.

 • СОЗДАВАМЕ ТАКСИ ФРАНШИЗА

  Она што некои од нашите конкуренти го прават денес на светско ниво, го воведовме во Хрватска во 2015 година. Моделот на франшиза, кој го комбинира принципот да се биде сам свој газда и системот Cammeo, е одличен извор на приход, а сепак дава доволно слобода.

 • ГО ПРОШИРУВАМЕ БИЗНИСОТ НАДВОР ОД МАТИЧНАТА ДРЖАВА

  По повеќе од 20 хрватски градови, Камео започна да ги шири своите услуги надвор од Хрватска, отворајќи операции во Словенија и Северна Македонија, со што го прошири своето влијание надвор од границите на својата матична земја.

Во иднина продолжуваме соработка успешна соработка со нашите партнери...

Растеме со вас во целиот регион и сме среќни што можеме да ви помогнеме да постигнете одлични деловни резултати.

... и на клиентите

Ја поттикнуваме вашата слобода на движење, ви даваме чувство на
независност и негрижа за превоз.

Нашите сектори

Поддршка

Продажба

Истражување и развој

Маркетинг

ИТ

Финансии

Биди во тек со Wizi!

За да останете во тек со најновите настани од светот на Wizi, пријавете се на нашиот newsletter. Ви испраќаме корисни и концизни информации.