Сопствени автомобили – поглед во иднината?

Гледајќи наназад неколку децении, сопствените автомобили одамна престанаа да бидат луксуз и станаа потреба.

Но, еден автомобил по домаќинство одамна престана да биде доволен за животните и социјалните потреби на сите членови на домаќинството.

Затоа денес во секое време од денот имаме голема гужва на патиштата, недоволно паркинг места, големо загадување на воздухот во поголемите градови и сообраќајна инфраструктура прилагодена на некои минати времиња.

Сето ова, вклучувајќи ја и високата цена за поседување автомобил и развојот на технологијата, го поттикна општеството да почне да размислува за алтернативни превозни средства.

Престануваме да гледаме на личните автомобили како симболи на независност, статус и слобода и неизбежно бараме алтернативни форми на транспорт.

 

Урбанизација 

Денес се повеќе луѓе живеат во градовите. Се проценува дека овој тренд само ќе расте и дека за триесет години повеќе од половина од светското население ќе живее во градовите.

Тоа не само што ќе влијае на квалитетот на животот, туку ќе го промени и начинот на движење на населението и мобилноста како таква.

Кога секој жител во градот би поседувал сопствен автомобил, општата ситуација би била едноставно неодржлива. Затоа опциите за транспортни услуги стануваат попогодни, популарни и поодржливи.

 

Претплатничката ера  веќе ни пристигна 

Животниот стил и ставовите на младите јасно покажуваат дека иднината на општеството не е во сопственост,а туку во изнајмувањето или претплатата.

Цената, флексибилноста и практичноста се најважните вредности на помладите генерации, а рака под рака со тоа оди и поодржлив и попрактичен начин на транспорт.

Само помислете на Netflix, Spotify, YouTube premium или Amazon. Претплатата нуди слобода и необврзување. Сè додека ви се допаѓа некоја услуга, користете ја, а ако ви е здодевно или повеќе не ви е потребна, можете да ја откажете со само неколку кликања. Без дополнителни трошоци на време или пари. Без непотребни грижи.

 

Wizi – вашиот партнер за мобилност  

Поседувањето сопствени автомобили може да функционира на ист начин. Со апликацијата за такси превоз како Wizi, можете да стигнете каде што сакате едноставно, брзо и лесно. Без непотребни грижи или трошоци.

Не треба да се грижите за наоѓање паркинг место, ги намалувате трошоците за гориво и многу повеќе сте слободни да се движите.

На долг рок, не плаќате за осигурување и одржување на автомобилот. Дополнително, станувате дел од еколошки посвесен начин на движење и живеење.

 

Преземете ја Wizi апликацијата и почнете да се движите низ градот одржливо и безбедно денес – без да го жртвувате квалитетот!